Array

Розсилка новин

Контакти

БРЕЙН-РИНГ 2014

  • розмір шрифту зменшити розмір шрифту зменшити розмір шрифту збільшити розмір шрифту збільшити розмір шрифту
  • Друк
  • Email
Оцініть матеріал!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(1 Голосувати)

bidenko Брейн-ринг по стоматології – щорічна міжнародна інтелектуальна студентська гра, створена на стоматологічному факультеті Національного медичного університету імені О.О.Богомольця в 2000 році.

Брейн-ринг проводиться в рамках заходів Студентського наукового товариства Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Курує проект Українська асоціація профілактичної та дитячої стоматології і кафедра дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ під керівництвом доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Хоменко Лариси Олександрівни.

Творець, модератор і ведуча Брейн-рингу по стоматології – доктор медичних наук, доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології і профілактики стоматологічних захворювань НМУ Біденко Наталія Василівна.

Правила формування команд.

В команді повинно бути 6 чоловік: 5 основних гравців і один запасний, котрий підключається до гри в обов'язковому порядку на другому і четвертому конкурсах. До команди може бути включений один лікар-інтерн. Якщо команда їде на виїзну гру, її супроводжує викладач від стоматологічного факультету.

Правила фінальної інтелектуальної гри «Брейн-ринг зі стоматології»

Фінал міжнародної інтелектуальної студентської гри 2014 року проходитиме в м.Київ у Національному медичному університеті імені О.О.Богомольця 25.04.2014г. Зважаючи на низку обставин, цього року планується «домашня» гра, в якій братимуть участь переважно студенти та інтерни Києва, а також збірні команди з України.

Команда прибуває на фінальну гру з підготовленим «домашнім завданням»:

  • обрати капітана;
  • продумати спосіб цікаво представити свою команду або ВУЗ;
  • придумати собі назву, яку до гри ніхто з інших учасників і журі не повинен знати;
  • придумати питання про свою назву, на яке повинні будуть відповісти суперники;
  • придумати своє питання зі стоматології, яке буде задане суперникам.

Питання можуть бути задані суперникам у будь-якому вигляді, але після гри мають бути надані модератору в електронному вигляді з точним посиланням на джерело (якщо таке є).

Кожна команда задає іншим командам питання про свою назву, а потім – придумане питання зі стоматології. Команда, яка відповіла правильно, отримує бал, а якість і оригінальність питань оцінює журі. За найкраще питання і найкраще представлення назви команда отримує по додатковому балу.

Перший конкурс – відповіді на бліц-питання.

Час обдумування – до 1 хвилини.

1 бал отримує команда, яка першою натиснула на кнопку і правильно відповіла.

Грає 30 питань. Дострокова відповідь (протягом 3 секунд, тобто - до звуку гонгу) – 2 бали. 1 раз можна взяти допомогу залу. 1 раз можна здійснити заміну гравця. Можна залишити на 1 питання 1 людину з команди; якщо вона «бере» питання раніше за інші команди – 3 бали.

Зразки питань:

1. Відомо, що японські жінки чорнили собі зуби, і це було ознакою краси і добропорядності. Виявляється, звичай чорнити зуби був також поширений серед купецьких дочок в Московії 17 століття. Ознакою чого це малося бути? (Багатства – дівиці демонстрували, що їдять багато цукру, який тоді був на вагу золота)

2. Спочатку воно нижче, потім – на рівні, потім – трохи вище, а потім – як у дорослих. Що це і по відношенню до чого воно змінює розташування? (Нижньощелепний отвір – по відношенню до альвеолярного відростка)

3. В 1899 році він розділив все на 3 групи і таким чином створив систему, відому як...? Хто це був і що це за система? (Класифікація зубощелепних аномалій Енгля)

4. Що таке «клінічний екватор зуба»? (Межова лінія при паралелометрії)

Другий конкурс - питання, що не мають однозначної відповіді (наприклад, придумати свою теорію розвитку карієсу, новий гігієнічний індекс тощо).

Кожна команда має 1 хвилину на обдумування, порядок відповідей – за жеребом (жеребкування – на початку гри).

Відповіді оцінює журі. Грає 5 питань.

Третій конкурс - конкурс капітанів.

Кожному капітану по черзі (черговість визначає жереб) задається блок із 12 одних і тих самих питань (достатньо простих). Інші капітани в цей час відсутні.

За 1 правильну відповідь – 0,5 бали, за мінімальний сумарний час відповідей – додаткові 0,5 бали.

Останній конкурс – домашнє завдання. Тема передається командам одночасно за певну кількість днів до фінальної гри. Наразі переглядаються правила цього конкурсу.

Всі бали сумуються, і визначається переможець.

В правилах можливі зміни і уточнення, але вони не стосуються суті гри.

Дата проведення: 25 квітня 2014

Місце проведення: аудиторія стоматологічного факультету НМУ ім.О.О.Богомольця

Початок: 15:00

Читати 365 разів Останнє редагування Вівторок, 11 березня 2014 07:03
Детальніше в цій категорії: « Звіт про роботу УАПДС за 2013 рік Конкурс 3M »